Свято Стрітення

2020-02-14

/Files/images/vistavki/3 заставка.jpg

Вже стало традицією проведення свята Стрітення 14 лютого 2020 року в дошкільному навчальному закладі №35 ”Вербиченька”. Музичний керівник Шевченко Т.М. підготувала цікавий сценарій.
Ведуча свята Никоненко Н.І. розповіла про те, як з давніх давен
люди вірили, що на Стрітення, обов’язково, має «змагатися зима з весною». В цей день вони зустрічаються, і хто переможе - тому до кінця місяця і господарювати. Інструктор з фізичного виховання Кравченко І.О. та вихователь Медвідь О.Л. , які виконували ролі зими та весни, організовували з дітьми середніх та старших груп ігри-розваги, під час яких діти демонстрували свою спритність, винахідливість та правильність виконання основних спортивних рухів. Пригадали ведучі ще про один звичай – випікання пташок «жайворонків». Люди вірили, що птахи на своїх крилах приносять з далекого краю Весну, проганяють холодну Зиму. Діти на святі з нетерпінням чекали приходу Весни і Зими з піснями, іграми, веселощами.
По завершенню свята діти вийшли на майданчики і закликали весну.

/Files/images/vistavki/8.jpg


Ведуча: Наша з вами свято особливе - ми радіємо, що знову прийшла до нас люба веснонька. З року в рік ми з нетерпінням чекаємо приходу весни. Ми чекаємо, коли весна прожене холод, устелить землю травичкою зеленою, уквітчає квітами, а пташки наповнюють гаї та діброви своїм голосним веселим щебетанням. Колись давно новий рік починався з весни. Весну зустрічали весело і пишно: з піснями, танцями, іграми. Ці пісні називалися веснянками. Як тільки почав танути сніг, молодь виходила за село і співала веснянки, запрошували весну швидше принести тепло. Багато звичаїв і традицій береглось у народі; сьогодні ми будемо зустрічати з вами весну-красну так, як і колись зустрічали на Україні.

Благослови, мати, весну закликати.

Весну закликати, зиму просаджати.

Зимонька в возочку, літечко в човничку.

Хоч вкрте все снігом

Й мороз обійма

Та вже нестрашна нам

Холодна зима:

Дерева ще сплять

Іще сняться їм сни

Та знов відчувається

Подих весни!

А ми допоможемо

Збудити від сну

Піснями і танцями

Красну весну.

Кiлькiсть переглядiв: 105

Коментарi