УВАГА ! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

2021-04-01

/Files/images/aktsya_2021/images.png

ВАКЦИНОВАНА ГАРНЮНЯ – ЧАТБОТ ПРО ВАКЦИНАЦІЮ ДІТЕЙ

Відтепер все про планову вакцинацію розповість чатбот «Вакцинована гарнюня» від ЮНІСЕФ. За допомогою онлайн-помічника можна швидко дізнатись про основні щеплення для дітей та дорослих за календарем профілактичних щеплень в Україні, а також про види вакцин та їхніх виробників.
У чатботі також є інформація і про небезпеки хвороб, від яких потрібен захист малечі: правець, кашлюк, кір, поліомієліт, гепатит B, туберкульоз, дифтерія тощо. Крім цього, «Вакцинована гарнюня» порадить, як організувати безпечний візит на вакцинацію під час пандемії COVID-19.
Чатбот працює у тестовому режимі. Щоби почати користування, переходьте за відповідними посиланнями:

2 КВІТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ
ПРО ПРОБЛЕМУ АУТИЗМУ
За даними досліджень, що проводили у США, 1 з 63 дітей мають розлад аутистичного спектру. Аутизм проявляється у трьох аспектах: комунікативному, сенсорному та поведінковому. У всіх дітей та дорослих людей з аутизмом комбінації цих проявів різні.
Про те, що таке розлад спектру аутизму, як він може проявлятись та як аутизм діагностують – дізнавайтесь у короткому відео від Центру здоров’я та розвитку «Коло сім’ї» за посиланням.

РОЗВИТОК ГРОМАДЯНСЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ
ДОШКІЛЬНЯТ: ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ
Одними з ключових компетентностей, необхідних кожній сучасній людині, Законом України «Про освіту» визначено громадянську та соціальну компетентності. Вони пов’язані з ідеями демократії, справедливості, рівності, прав людини, добробуту та здорового способу життя, з усвідомленням рівних прав і можливостей.
Формування громадянської компетентності на рівні дошкільної освіти передбачено і у оновленому Базовому компоненті дошкільної освіти. Серед основних принципів його реалізації є демократичність – формування засад такого суспільства, де кожен/кожна можуть бути почутими, мають право на самовираження та активну участь.
Експертки Команди підтримки реформ Міністерства освіти і науки України пропонують кілька практичних інструментів для виховання найменших громадян. Ознайомлюйтесь з ними за посиланням.
Кiлькiсть переглядiв: 54

Коментарi